сряда, 8 юли 2015 г.

ВРЕМЕТО В КИТЕН

Стабилизиране на времето и покачване на температурите се очаква през следващата седмица.
Времето в Китен постепенно се подобрява. В момента е слънчево.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево и без валежи. Ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат от 24 до 26 градуса, а температурата на морската вода ще е от 26 до 28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Стабилизиране на времето и покачване на температурите се очаква през следващата седмица.


Географското положение на Китен обуславя и климата в селището и околностите му. Времето е слънчево през лятото и меко и влажно през зимата характерно за преходносредиземноморският климат. С 12 градуса по Целзий средна годишна температура в Китен не се наблюдават характерните за вътрешността на Странджа мразове през зимата. През лятото средната дневна температура е 27°С, като то е топло с около 1700 слънчеви часа от май до октомври, като това го прави прекрасно за почивка.

Времето в Китен

Ветровете, които преобладават в района са северозападни, а морските бризовете са характерни
за целия летен сезон. Времето и климата в района, в съчетание с особеностите на релефа — затворените заливи, предполагат спокойно море през по-голямата част от лятото. Неблагоприятни са силните дъждовни и гръмотевични бури в края на летния сезон обикновено в края на август и септември.

Времето в тази стнаица се актуализира автоматично.Статията е създадена по поръчка за Style Place

stoineff

Автор в сайта & Управител

www.styleplace.info е сайта на хотела Стийл Плейс Китен. Ние предлагаме качествена услуга на разумна цена. Заповядайте!