вторник, 26 юли 2016 г.

НАЙ - ХУБАВИТЕ ЧЕРНОМОРСКИ ПЛАЖОВЕ

Въпреки, че в последните години стана модерно да се плюе в статии по родното Черноморие и да ни обясняват, колко по - добре е да почиваме в съседните Гърция и Турция в България все още може да се намерят вълшебни места за отдих и почивка през лятото. Пясъкът, водата и слънцето на нашето море със нищо на отстъпват на тези по Средиземноморието.

Style Place ви предлага една класация на най - красивите плажове в България.


Силистар
Плажът Силистар

1. Кристално чиста синьо - зелена вода. Спокоен и тих залив - Силистар. 

Прекрасния ситен златист пясък съчетан с полъха от Странджа е причина дюните да бъдат обявени за защитена зона. Тук може да срещнете редки птици като скален орел и черен щъркел.

косата
Плажът - Косата

2. Отново Синеморец. Северния плаж се нарича "Косата". 

Живописно място където река Велека се среща с морето. Косата е северният плаж на малкото крайбрежно село Синеморец. „Когато посоката на морските вълни е коса спрямо бреговата линия, седиментният материал се придвижва паралелно на брега на зиг-заг. Този процес се подпомага от крайбрежните течения. Там където брегът рязко сменя посоката си, седиментите носени към него се отлагат без да го достигнат. Така пясъчната коса започва да нараства в посока на вятъра…“

плажа-корал

3. Корал.

Плажа Корал е предпочитано място за къмпингуващи. Водата е кристална и е все още незастроен. За съжаление се води кампания за започването на строежи и там. От миналата година често влиза в обективите на репортерите и в новинарските емисии. А за един див плаж това винаги е лош знак.

Плажа Перла

4. Перла.


На около 10 километра на север от нашия хотел Style Place и само на 4 км. южно от резервата Ропотамо се намира просторният плаж Перла, който обрамчва целия залив северно от Приморско. Не напразно там се намира  бившата резиденция на Тодор Живков, "Ривиера". Основната й сграда е разположена до самия пясък, а втората сграда - по-навътре в сушата. Сградите са занемарени, но плажа "Перла" е страхотно място на което да отидете на паж. Има както атрактивни заведения, така и много широка пясъчна ивица, безупречно чиста вода и много удобен достъп.

Иракли

5. Плажа  Иракли. 

Малко късче от рая и чиста девствена природа. Предпочитана дестинация за хора, които обичат да почиват на палатка.  Трудно достъпно място и без екстри за летуващите. Единствено белия ситен пясък и красивото Черно море.

паша дере
Паша дере

6. Паша дере. 

Един от най - красивите диви плажове по българското Черноморие е Паша дере. Страхотен плаж съчетан с красива природа и чиста вода.


7. Камчия. 

Плажната ивица на Камчия е огромна, златиста и при това мястото е толкова тихо и спокойно, а се намира на само 30 км от Варна. Макар че курортният комплекс привлича големи групи руски туристи, плажната ивица винаги предоставя достатъчно място за всички, така че дори и през най-натоварените периоди от годината можете да намерите място където да няма хора на поне 10-20 метра от вас. Недостатък е, че къпането в близост до устието на река Камчия може да е опасно, заради смесването на сладка и солена вода, които са с различна плътност и могат да предизвикат подводни течения.


8. Бутамята. 

Бутамята е сред най-обичаните места по Южното Черноморие. Той е известен с финия си пясък и плитки, топли морски води. Плажът е чист и охраняем и се намира се в непосредтвена близост до Синеморец.
Плажът Варвара Author: Evgeni Dinev CC BY 2.0


9. Варвара. 


Варвара е известна преди всичко с красивото море. Въпреки че пясъчната ивица е само една и то доста малка, тя е една от най-красивите по нашето Черноморие. Поради отдалечеността си, селото е успяло да запази чистата си природа и кристални морски води. Селото е обградено от скалисти заливи, подходящи за подводен риболов и гмуркане.

Върху близкия до селото връх Папия има следи от късноантична и средновековна крепост.

Край Варвара се намира и Желязното дърво, направено специално за снимането на филма „Голямото нощно къпане“. Именно това е мястото, където години наред хипарите посрещат
Джулая.
къмпинг арапя
Къмпинг Арапя


10. Арапя

Арапя е нос с къмпинг наблизо в южната част на българското Черноморие. Разположен е между курортите Лозенец и Царево в живописен залив, заобиколен от борови и широколистни гори.

Ако все пак изберете да почивате на нашето море и то ако е в Китен непременно попитайте и нас за свободни места :). Повечето хубави плажове все пак са в близост до нас.
А ако добавим плажовете Атлиман, Каваци, Смокиня, Градина ... ще разберете, че можете да прекарате страхотни слънчеви дни и на Черноморските плажове. Можете да се гмуркате, да карате сърф, кайт, или ... просто да релаксирате... 

stoineff

Автор в сайта & Управител

www.styleplace.info е сайта на хотела Стийл Плейс Китен. Ние предлагаме качествена услуга на разумна цена. Заповядайте!

0 коментара:

Публикуване на коментар