неделя, 17 май 2015 г.

КЛАСИЧЕСКИ БРАЗИЛСКИ КОКТЕЙЛ КАЙПИРИНЯ (Caipirinha)

caipirinha-kiten-style-plase

ЛЯТО В ЧАША


Летният сезон е в разгара си. Време за заслужена и сладка почивка на морето. Морския бриз, прясната риба, солената вода и горещото слънце са задължителни. Е щом всичко това го има доброто настроение е гарантирано, а ние от семеен хотел Style Place Китен ще дадем на читателите на сайта ни и още нещо - екзотика, свежест и прохлада с един бразилски коктейл  Кайпириня (Caipirinha).

В оригиналната му рецепта той се приготвя с  Кашаса ( португалски Cachaça). В българските хипермаркети вече може да се намери. Това е високо алкохолна напитка, която се приготвя чрез дестилация на захарна тръстика. Ако не можете да откриете можете да използвате като заместиел хубав ром (а съм виждал да го правят и с водка. Все пак става дума за оригиналната рецепта, така че ако имате възможност използвайте Кашаса.

Друго, което ще ви трябва са лаймове, лед и кафява захар. Да пристъпим и към самата рецепта. За един кактейл ще ви трябват:

50 мл. "Кашаса" (cachaça)
1 лайм
Лед
2 с. л. кафява захар
Джинджифил
Стръкове мента.

Първа стъпка е нарязването на четвъртинки лайма. След като го нарежете изцедете всяка част в ниска чаша и пуснете вътре останалото от лайма. Сложете леда, а след него "Кашаса" и кафявата захар. Настържете малко джиндифил и разбъркайте енергично. Украсете ръба на чашата със захар и пуснете вътре стрък мента. 

Консумирайте с добро настроение на морския бряг и задължително с приятели. Екипат на семеен хотел Style Place Китен ви пожелава добро настроение и незабравими мигове.




stoineff

Автор в сайта & Управител

www.styleplace.info е сайта на хотела Стийл Плейс Китен. Ние предлагаме качествена услуга на разумна цена. Заповядайте!

0 коментара:

Публикуване на коментар