неделя, 19 юли 2015 г.

КАК Е ОБРАЗУВАНА ЦЕНАТА НА НОЩУВКАТА В STYLE PLACE

 КАК Е ОБРАЗУВАНА ЦЕНАТА НА НОЩУВКАТА В STYLE PLACE


Често в нашите форуми се виждат негативни мнения на почиващи гости на родното Черноморие, независимо от това дали са почивали на хотел, в квартира, или са наели къща.  За едни са скъпи нощувките, за други храната е некачествена, трети се оплакват от отношението на персонала и хазяите си... има и такива, които пък не правят предварителни резервации, а опитват да намерят на място нещо прилично. На тях пък често им се налага да обикалят часове из жегите и да няма стаи, или свободните места, а тези които има да не отговарят на критериите им - цена, качество, или дори срок за почивка. Така отново се налага да бъде направен компромис за някой от параметрите на почивката - комфорт, цена, качество, а и така чаканата ваканция започва зле...

Напълно ясно е, че няма универсално място за почивка, нито пък стандарт, който да отговаря на всички условия. Високото качество обикновено е свързано и с по - висока цена. Обратното по - ниската цена обикновено означава, че ще ви се наложи да претърпите някои лишения и вероятно дискомфорт.

Ето един коментар на недоволна дама от условията на All inclusive услуга предлагана от хотел.  (Разбира се не става дума за Style Place):

Много съм разочарована. Мръсни кърпи и спално бельо. Храната беше ужасна.Салата от смачкани зеленчуци, ориз, макарони ,царевица ,зелен фасул,, сготвени'' ужасно. За десертите нямам думи диня нарязана със сабя като за животи ,праскови от миналата реколта,които на следващо хранене се превръщаха в компот.Месото трябваше да чакаме на опашка. Персонала непрекъснато руптаеха. На барманите им свидеха питиетата ,сервираха в чаши за еднократна употреба.Да не говорим за сладоледа край басейна ...Били сме и в други хотели в комплекса ,никога не били толкова разочаровани.За да не многословна Ви спестих някой моменти.Съжалявам ,но това е истината.

Естествено жената вероятно споделя искрено възмущение. За кой хотел става дума - не зная, а и няма значение. Коя е тя също. Да. Често срещано явление е. Вероятно обаче въпросният All inclusive е бил на смешна и неадекватна цена, което е въвело и ограниченията, които се е наложило тази дама да изтърпи. (Това в никакъв случай не оправдава хотелиерите, които умишлено са подвели гостенката).

 Колкото и да не ви се иска обаче вие освен гост на хотела сте и клиент. Тоест освен да прекарате добре почивката си на море е нужно да платите за условията, при които ще почивате, а след като бъдат платени данъци заплати, ток, вода и другите екстри да бъде реализирана и печалба. Защото, за да бъде вашата почивка приятна, някой трябва да си свърши добре работата. Това е смисъла. Сега да видим колко струва (горе -долу) една стандартна нощувка на собственика на малък семеен хотел, или къща за гости, или по - точно сметката на Style Place.

0.70 лв. - туристическа такса.
1.50 лв. ток
0.50 лв. вода
2.00 лв. тоалетни принадлежности (в това число шампоани, сапун, тоалетна хартия, почистващи препарати, и пр.)
2.00 лв. (заплата на персонал, камериерка, рецепционист).
2.00 лв. амортизация на мебелите и хотела (съответно поддръжка)
2.00 лв. паркомясто
2.00 лв. други (кабелна, интернет, реклама, пране на чаршафи, хавлии кърпи и т.н).

Тотал: 12.70 лв. (без ДДС). Като начислим 9 % данък на тази сума получаваме - 13.84 лв. с ДДС. за една нощувка на един човек. Сами разбирате, че всеки, който е инвестирал определена сума в хотел, или къща за гости очаква възвръщаемост на капитала поне 10 %. Това означава, че ако хотелът струва 300 000 собственикът ще иска поне 30 000 печалба на сезон от него. (В противен случай може просто парите да са му в банка и пак да имат някаква доходност. Пък така освен собствената си печалба, осигурява и работни места за няколко души, а внася и данъци в държавата). За да не продължаваме с хипотезата вие си представете какъв хотел на какъв парцел, в кой Черноморски град можете да имате, колко стаи ще има и каква ще бъде надценката, за една нощувка. Храната е отделно. Помислете за тази статия следващият път, когато правите резервация.

Ако решите, че имате нужда от почивка без компромис в качеството си пригответе минимум 30 лв. на вечер. Ако обаче за вас не е важно стаята да бъде с климатик, ако не желаете да влиза камериерка, която да се грижи за хигиената, ако кърпите, които ползвате са ваши, ако няма значение дали има интернет, паркомясто и кабелна телевизия, ако за вас не е проблем, че сте с общ санитарен възел, тогава можете да намерите нощувка и на цена от 10 - 15 лв. за вечер. Ако бюджетът ви е по - ограничен този вариант също е добър.

След като описахме ценообразуването е редно да споменем, че разходите на хотела, или къщата за гости могат да бъдат намалени.
Как? При пълна заетост разбира се. С предварителна резервация при която е внесено капаро за над 5 дни.

Когато една стая е заета от двама гости за един ден всички цени посочени по - горе са валидни. Когато обаче са с престой над 5 дни разходите за пране на кърпи, чаршафи и т.н. намаляват. Разходите за тоалетни принадлежности също. Затова правилното разпределение на почиващите е много важно, като с това хотела може да намали и цената за нощувка. Пакетните цени и груповите резервации са предпочитани. Така хотела е пълен и работи на пълен капацитет, което позволява надценката в нощувката да е по - ниска, а екстрите да бъдат използвани на 100 % .

Целта на Style Place е да даде точно това на своите гости. Високо ниво на услугата на добра цена. Затова ние толерираме лоялните гости, редовните клиенти, ранните записвания, групови резервации, резервации за месеците, в които българинът не почива така активно - юли и септември. При някое от посочените условия вие винаги ще получите специално отношение, което освен удоволствие ще има и финансово измерение (в крайна сметка вашата почивка ще бъде по - евтина, като това не се отразява на качеството и).

Заповядайте!

stoineff

Автор в сайта & Управител

www.styleplace.info е сайта на хотела Стийл Плейс Китен. Ние предлагаме качествена услуга на разумна цена. Заповядайте!

0 коментара:

Публикуване на коментар