четвъртък, 6 август 2015 г.

ХОТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА СРЕД НАЙ - ЧИСТИТЕ В ЕВРОПА

България е на второ място в Европа по чистота на хотелите с 8,70 от 10 възможни точки. С малко ни изпреварва Словакия, която е на челно място с 8,75 точки.

На оценката може категорично да се вярва. Проучването е направено от Hotel.de. Това е най-голямата германска фирма за хотелски резервации по интернет с централа в Нюрнберг, Бавария.

“Пролетно почистване и през лятото? Чистотата в хотелиерството е висша повеля по всяко време на годината. Не във всички държави обаче стандартите отговарят на очакванията на гостите. Къде е чисто, показва нашият портал за резервации след анализ на над 2 милиона мнения и оценки на чуждестранни гости в хотели. Актуалното ни проучване със сигурност ще обори някои предразсъдъци”, посочва Hotel.de в началото на анализа си, публикуван на сайта на фирмата.


Преди таблицата изданието категорично сочи, че първенство по чистота на хотелите в Европа държат Словакия и България.

Изненада или не, след нас, на трето място е Швейцария – 8,66 точки.
“Добри новини има и за хотелиерството в Швейцария, което от януари страда от шока на курса на франка и нощувките рязко паднаха. По показател чистота оценката на гостите е 8,66 точки, което е трето място в Европа. Швейцарските хотелиери се опитват да компенсират поскъпването на франка, което на моменти стига 20 на сто, като привличат туристи с по-добро качество на услугите”, се посочва в анализа.

На Германия е отредено седмо място с 8,53 точки, преди нея са Полша, Австрия и Хърватия. Осма е Португалия – 8,53 точки.

Скандинавските страни попадат в минусовата таблица. Там са Дания, Норвегия и Швеция, но също и Великобритания, Холандия, Белгия, Франция, Гърция, Турция и Унгария.

“Чистотата в европейските хотели с оценки значително над 7 точки всъщност може да се окачестви като добра”, обяснява резултата от проучването експертът на Hotel.de Йорг Маланг.

Той обаче съветва преди да се направи резервация да се хвърли едно око на резултатите от проучването, за да не стане така, че удоволствието от почивката да се вгорчи.

В анализа е отредено доста място на хотелите в самата Германия. Там има дори оценка от 9,05 точки, дадена на Бремерхафен. Следва Дрезден с 8,98 точки.

Hotel.de пояснява, че проучването е правено сред негови клиенти, резервирали хотел и помолени след престоя си да дадат оценка от 0 до 10.

В случая е анализирана чистотата на европейските хотели, но клиентите на Hotel.de дават мнението си също за обслужването и професионализма на персонала.

Пояснява се също, че на Hotel.de може да се направи резервация от немскоговореща страна – Германия, Австрия и Швейцария. За всички останали чужденци адресът е www.hotel.info. Там на 38 езика се предлагат над 290 000 хотела от всички категории.

stoineff

Автор в сайта & Управител

www.styleplace.info е сайта на хотела Стийл Плейс Китен. Ние предлагаме качествена услуга на разумна цена. Заповядайте!

0 коментара:

Публикуване на коментар